Artikkeleita/Blogi

 • Hengitä sisään ja ulos
  Mindfulnessista ja meditaatiosta puhutaan paljon, jopa kyllästymiseen asti. Näin kävi, kun se tuotteistettiin ja hinnoiteltiin. Näin se tuli yleiseen tietoisuuteen koteihin, kouluihin ja työpaikoille.  Mutta samalla se myös typistettiin kuin koiran häntä, jotta se päällisin puolin miellyttäisi mahdollisimman monia. Eikä siinä mitään, digivyörytyksen aikakautena kaikki keinot, jotka rauhoittavat mieltä, ovat hyviä.   Kukaan ei kiistä,Jatka lukemista ”Hengitä sisään ja ulos”
 • Ikävä itseä
  Joskus meitä kalvaa jokin määrittelemätön ikävä ja kaipaus. ”Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta ihmisen pojalla ei ole paikkaa, mihin päänsä kallistaisi.” Väitän että aika ajoin tuo tunne on meille kaikille ihmisille tuttu. Tuntuu, että jokin puuttuu, mutta ei oikein tiedä mikä se on, ja onko sitä edes olemassa? Se toinen…. joku, jotaJatka lukemista ”Ikävä itseä”
 • MS-taudin hoidosta
  Lupasin kertoa ystävästäni Mikasta, jolla on todettu multippeliskleroosi ja joka sai merkittävän avun perinteisestä tiibetiläisestä lääketieteestä. Mika, nyt 41 v. sai MS-diagnoosin 29-vuotiaana.– Kun sain kuulla vakavasta taudistani ja hoidoista, ajattelin heti, että haluan kokeilla jotakin vaihtoehtoista lääkintää sen sijaan että ottaisin pistoksia koko ikäni. Niistä sanottiin että ne auttavat vain 30 % potilaista. – AloitinJatka lukemista ”MS-taudin hoidosta”
 • Oletko hot vai cool?
  Ennen kuin tiibetiläinen lääkäri tekee diagnoosin, hän selvittää potilaan henkilökohtaisen typologian. Olemmeko hot vai cool? Se selvitetään perusteellisella haastattelulla, tunnustelemalla pulssia, analysoimalla virtsa ja mm. aistielimiä katsomalla ja tunnustelemalla. Ihmisiä on kolmea päätyyppiä, terävä ja kuuma sappityyppi, vilkas tuulityyppi ja viileä maa+vesityyppi (=lima). Useimmat meistä ovat luonnostaan näiden kolme päätyypin yhdistelmiä, aniharvat puhtaasti päätyyppien edustajia.Jatka lukemista ”Oletko hot vai cool?”
 • Tiibetiläisen terveystieteen resepti: Sopivasti liikettä, lämpöä ja tiiviyttä
  Tiibetiläisen lääketieteen – tai pikemminkin terveystieteen – juuret ovat Himalajalla, jossa kesä on yhtä lyhyt kuin Suomessa, ja talvi yhtä kylmä ja raaka. Siksi tiibetiläinen lääketiede on lähempänä meitä suomalaisia kuin ayurveda, ja ainakin ruokakulttuurin osalta lähempänä kuin kiinalainen lääketiede. Näillä kolmella on silti myös paljon yhteisiä piirteitä, jotka perustuvat samantapaiseen käsitykseen ihmisruumiin psykofyysisestä rakenteesta.Jatka lukemista ”Tiibetiläisen terveystieteen resepti: Sopivasti liikettä, lämpöä ja tiiviyttä”
 • Myönteisiä tuloksia ayurvedasta
  Palasin Sri Lankalta jo reilut kolme viikkoa sitten ja pancha karma-kuurin aiheuttamat kärsimykset alkavat tuntua haalean etäisiltä. Näin nopeasti aika on vyöryttänyt eteemme niin Sotshin talvikisat kuin Ukrainan pelottavan kriisinkin ja omat pikku vaivat tuntuvat naurettavan mitättömiltä. Olen huolissani uutisista ja reporttereista jotka jo julkaisevat vahvistamattomia huhuja ja luovat ikäviä paniikkitunnelmia jo ennestään liian kireäänJatka lukemista ”Myönteisiä tuloksia ayurvedasta”
 • Kannattiko pancha karma?
  Vietin neljä viikkoa Sri Lankassa pancha karma-hoidoissa ayurvedalääkärin klinikalla. Se oli uhkarohkeata, sillä en olisi ikinä arvannut että saan niin voimakkaan detox-reaktion, että ihoni menisi rikki, että vuotaisin kudosnestettä kaikista raajoistani, että saisin tulehduksen, että turpoaisin…. Muutama vuosi sitten tein seitsemän+ päivän paaston Lempäälän luontaiskylpylässä. Silloinkin minua oli vaivannut ihottuma, semmoinen pieni, vaikkakin pitkäaikainen, jaJatka lukemista ”Kannattiko pancha karma?”
 • ”Epämieluisat asiat heikentävät naisen energiaa”
  -Nyt ottaisin Buranan – ellen nimittäin olisi ayurvedisella ruumiinpuhdistuskuurilla, kirjoittelin eilen.. -Kankkuihin sattuu. Jossain kaukana Intian valtamerellä tuuli on piiskannut vettä niin että valtavat vaahtopääaallot, vyöryvät ja pehmentävät rantakävelyni hiekan rahisevaksi liejuksi. Siinä pääsee vain vaivoin eteenpäin, ennestään aivan tuntemattomia kankkulihaksia käyttäen. Tiedostan että kävelytyylini ei ole viehättävä, vaikka Elena on opettanut minua sitomaan puuvillakankaanJatka lukemista ””Epämieluisat asiat heikentävät naisen energiaa””
 • Rannalle ja suolaveteen
  Muutin tänään rantahotelliin, siirtomaatyyliseen huvilaan nimeltä Palm Villa. Talo on luultavasti kestänyt tsunamin hyökyaallon sortumatta ja sitten laitettu ihan mukavan kotoisaan kuntoon. Maksaa 40 euroa/yö. Täällä ei koskaan tarvitse liiemmin tutustua ihmisiin, koska matkustavaisten tapana on vaihtaa paikkaa aika usein. Sri Lankalla on niin paljon kohteita, toinen toistaan houkuttelevampia. Ystävikseni olen saanut lääkärini vaimoinen, hänenJatka lukemista ”Rannalle ja suolaveteen”
 • Olisinpa apina!
  Alan jo olla ihan kypsä. Inhottaa tämä jatkuva oman ruumiin tarkkaileminen, ruokkiminen, juottaminen ja voiteleminen. Enkä kestä terveitä ihmisiä jotka koko ajan puhuvat siitä mikä on terveellistä ja mikä ei. Hoitolan puissa ja katoilla hyppelee notkea apinaperhe. Välillä uhmakkaasti karjuen ja välillä loikkien niin että viidakko rytisee. Miksi en voi olla kuin apina? Tuommoinen jokaJatka lukemista ”Olisinpa apina!”
 • Uskomaton oksetushoito
  Tohtori Seth oli oikein kovasti hyväntuulinen tänään. Myös Ravia nauratti kun hän raahasi jättimäistä kookospähkinäterttua pihan perälle. Hän oli taas hieronut minut ihan mureaksi ja tunsin oloni koiranpennuksi jolla on liian löysä turkki, ja kun sen kanssa peuhaa, sen nahka liikkuu eri suuntaan kuin runko. Vuosikymmenien kovettumat ja pahkurat ovat antaneet periksi jokapäiväisen hieronnan alla.Jatka lukemista ”Uskomaton oksetushoito”
 • Neemtahnaa koko kropalle
  Sri Lanka on saarivaltio Intian valtameressä, ikivihreä, smaragdinhohtoinen ja pisaranmuotoinen.  Se on suurimmaksi osaksi sademetsän peittämä. Koonsa puolesta saari mahtuisi mukavasti Etelä-Suomeen, vähän kallelleen. Keskellä saarta on kuitenkin vuoria ja useita jännittäviä pyhättöjä, todisteena saaren historiasta. Päiväntasaajan tuntumassa on tasaisen lämmintä mutta tuskin koskaan sietämättömän kuumaa. Aurinko nousee kuuden kieppeissä ja laskee tasan 12 tunninJatka lukemista ”Neemtahnaa koko kropalle”

Saat ilmoituksen uusista artikkeleista

%d bloggaajaa tykkää tästä: