Myönteisiä tuloksia ayurvedasta

Tuliaisiksi ostin m. rohtosarviapilan siemeniä. Mainio mauste itämaisiin ruokiin.
Tuliaisiksi ostin m. rohtosarviapilan siemeniä. Mainio mauste itämaisiin ruokiin.
Palasin Sri Lankalta jo reilut kolme viikkoa sitten ja pancha karma-kuurin aiheuttamat kärsimykset alkavat tuntua haalean etäisiltä. Näin nopeasti aika on vyöryttänyt eteemme niin Sotshin talvikisat kuin Ukrainan pelottavan kriisinkin ja omat pikku vaivat tuntuvat naurettavan mitättömiltä. Olen huolissani uutisista ja reporttereista jotka jo julkaisevat vahvistamattomia huhuja ja luovat ikäviä paniikkitunnelmia jo ennestään liian kireään tilanteeseen.
Mutta takaisin ayurvedaraporttiini:
En saanut kunnolla levätä kuurin jälkeen enkä liioin fiilistellä. Kotona odotti nimittäin aika ison huushollin muuttaminen uuteen osoitteeseen. Minulle määrättyjä lääkkeitä olen silti syönyt kiltisti. Neljästä päivittäisestä annoksesta jätin viimeisen pois koska vaistoni sanoi niin. –Vaisto paranee kun meditoi säännöllisesti, ja se oli oikeassa, vaikka en tiedä mikä lääke se oli ja mihin tarkoitukseen. (Maistui tympeältä ja karvaalta.) Nyt voisin oikein hyvin, ellei selkärangan välilevy olisi luiskahtanut vihoviimeisiä pikkulaatikoita kantaessa.
Hoito puree ainakin osittain
Panchakarmakuuri ja auyrvedan tasapainotushoito näyttäisi purevan minuun ainakin osittain. Vuosikausia vaivannut vasemmanpuoleinen turvotus on poissa, mutta nepalilaisen perhostoukan aiheuttama ihoreaktio jäi. Näin toivuttuani sekin näyttää hyvin laimealta eikä vaivaa kuin hetkittäin, joten olen aika tyytyväinen. Ikävä kyllä en osaa sanoa mitä sisälläni on tapahtunut koska näen vain ulkoiset muutokset. Hyödynsin aikaisemmin saamani laboratoriolähetteen ja tulosten mukaan olen täysin terve.
Meditaatio auttaa  moneen vaivaan.( Photo courtesy  by Margaret.)
Meditaatio auttaa moneen vaivaan.( Photo courtesy by Margaret.)
Mitä siis sanoisin….suosittelenko? Taidan itse pysyä uskollisena paaston monipuoliselle taikavoimalle, koska se on meille suomalaisille halvempi ja helpompi vaihtoehto, jos haluamme lomauttaa sisäelimemme vähäksi aikaa. Toivon että Suomessa olisi enemmän paikkoja jossa voisi tehdä ohjattuja paastoja. Julkaisen mielelläni paikkavinkkejä! Lähettäkää siis niitä.
Mutta jos joku haluaa nauttia ayurvedahoidoista esim. yhdistettynä mukavaan matkaan niin en lannista. Hieronnat ovat ylellisiä, dignoosit ja hoito-ohjeet loogisia ja asiakkaat ovat lähes poikkeuksetta tyytyväisiä.
Raunin tarina
Tässä Mirissassa tapaamani ystäväni Rauni Walker-Billaudin tarina:
Aloitus. Terveydentilani lähtiessä Ranskasta: silmät jo pitkään turvoksissa, tummat pussit niiden alla. Syyttä hyvin väsynyt, ’huonossa kunnossa’, yöuni 8-10 tuntia normaalin 6 tunnin sijaan. Huono ruoansulatus: koko vatsa jatkuvasti turvoksissa, ummetusta, ilmavaivoja.
Tri. Prebha tunnisti tarpeeni sisäelinten tasapainon puutteksi. Hidastunut sydämentoiminta ja arytmia (jonka hän tunsi) johtui tukkeutuneista verisuonista (jotka piti puhdistaa), maksa ei toiminut tarpeeksi tehokkaasti, mikä johti huonoon ruoansulatukseen ja pussiin silmien alla. Hän laati yksityiskohtaisen ohjelman koko hoitoajaksi, vain 12 päivää jäljellä ennen lähtöä, mutta ’mahdollista’.
Lääkkeet: digestive system – heart and veins – liver, 5-7 lajia, kolme päivää kerrallaan, eri hoidot olivat lähinnä ’lääketieteellistä’ hierontaa sisäelinten tasapainon korjaamiseksi. Lopussa yksi päivä varattu koko systeemin puhdistukseen, verisuonet mukaan luettuina.
”Jokainen ihminen on erilainen, hoitonsa sen mukaiset.”
Hoidot kestivät päivittäin 1 ,5 – 2 tuntia hierontapöydällä tai rohtoja hengittäessä. Sydämentahdistajani (arytmiaa 30% öisin) otettiin huomioon. Hoidon lopussa sisällinen puhdistuskuuri oli rankka, jätti voimattomaksi. Prebha sanoi normaaliin kuuriin sisältyvän 3 puhdistusta, eli kerran viikossa, voimien palautuvan päivän parin kuluttua.
Lopussa tarkastettuaan taas pulssini, ehdotti normaalia 3-4 viikon kuuria ensi kerralla, tarjosi majoitusta kotonaan jossa paremmat hoitomahdollisuudet. Hieroja teki vielä perusteellisen tunnin kestävän kallon öljyhieronnan.
Tulokset. Pussit silmien alla hävinneet, -moni ihminen huomauttanut. Tri. Prebhan mukaan antamat lääkkeet eri pulmiin: Jatkan heart & veins & liver pillereitä, mutta ihme kumma ruunsulatussysteemini toimii hienosti ilman mitään, ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin. Pidän puristetun tummanruskean lääkemassan tiukasti varalla, koska tämä pulma on ollut omani vuosikymmeniä. Olin varannut hyvän erikoislääkärin tarkastamaan ruoansulatuspulmaani mukanani ennen matkaa tehty ekografia. Katsoi ja tutki, sanoi olevan ilmavaivoja, ei mitään tärkeää koskei ollut hälyttäviä vaivoja. Lähetti rutiinimaiseen sisäkameratutkimukseen 1.4 tarkastamaan onko polyyppejä.

Halusin lisätä erikoislääkäristä, ettei tosiaan ottanut huomioon muita tekijöitä kuin oman taiteensa. Ei edes tuntenut ayurvedaa, eikä ollut siitä kiinnostunut, uskomatonta! Eikä uskonut länsimaalaisten voivan siitä hyötyä koska elintapansa ja ruokavalionsa ovat erilaiset. Purification hänestä oli täysin väärin, ainoastaan suolistoa ärsyttävä. Kuitenkin polyyppitarkastus vaatii yhden päivän kuluessa 4 litran veden nielemisen jotta suolisto näkyisi selvästi! Se vasta on vaikeaa!!

Intia/Keralan ayurvedakeskus. Puhuin eilen amerikkalais-ranskalaisen tuttavaparin kanssa joka oli Keralassa kuukauden ayurvedahoidossa. Paikka oli keralaisen ystävänsä suosittelema, kahdenlaisia hoitoja: intialaisille (halvempi, jota ystävämme käyttivät) ja kalliimpi, turisteille tarkoitettu. Hoitopaikka on tunnettu, erityisesti Saksassa ja Italiassa. Siellä hoidot tapahtuvat suljetussa ympäristössä, eli heillä oli huone (+TV), kävivät hoitopaikan ulkopuolella yhden ainoan kerran. Sijainti lähellä meluisaa kaupunkia, kaukana merenrannasta. Heistä aika kolkkoa, lähinnä meditaatiota varten, eivät sitä oikeastaan suositelleet.

Hoidot olivat erinomaiset, mutta rankat. Kummatkin hyvin väsyneet alkaessaan. Miehellä oli vaikea ihottuma, josta pääsi eroon, myös sokeritauti, mutta ei viitsi jatkaa tarpeellista hoitoa kotona. Palasivat joulukuun lopussa Ranskaan. Rouva on pystynyt sen jälkeen käymään New Yorkissa kahdesti ja työskentelemään ’yöt ja päivät’ toimittaakseen suuren tilauksen NY:iin, vielä työtä jäljellä, + lähetys ja kolmas matka. Sanoo ettei ilman ayurvedahoitoa olisi kaikkeen tähän laisinkaan kyennyt. Heille oli lähtiessään sanottu hoidon vaikutuksen tuntuvan kuukauden parin jälkeen.
Huomattavasti parempi olo
WP_20140115_10_24_44_ProOma kuntoni on huomattavasti parempi Mirissan hoitojen jälkeen. Vaikka seurasin lääkärin ohjeita ja söin vain keitettyjä vihanneksia ja keitettyä valkeaa kalaa (erinomaisia kummatkin), paino ei laskenut kuin kilon (kaikesta uimisesta huolimatta …), mutta silmät eivät enää ole vaaleanpunaiset ja ärsyyntyneet, tummat pussit ja turvotus niiden alla kadonneet, olen täynnä tarmoa suuren uupumuksen sijaan, ja transit käy loistavasti ilman muuta kuin 2 lasillista vettä aamuisin (toivotaan etteivät jumalat ole kateellisia).
——
Itse voin yhä paremmin – parissa päivässä suuri ero! Ihmettelen ovatko ne kaksi aamuista vesilasillista todella maagisia kosken auta mitenkään (toistaiseksi). Mietin suosittelua TripAdvisorille, nykyään oikea matkailijan raamattu. Ayurveda on Ranskassa yhä tunnetumpaa , ihmiset haluavat luonnonläheisyyttä ja kaukoidän moraalista tukea. Näin jopa ayurveda keittokirjan netissä, olisi pitänyt katsoa lähemmin!
(Näin kertoi Rauni omista kokemuksistaan Sri Lankassa.)

Julkaissut Kookoshuone

Rakkaudesta luontoon, viisauteen ja kirjoittamiseen. Ja uteliaisuudesta kaikkeen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: