Uskomaton oksetushoito

Kookospähkinän mehu on liukasta ja puhdasta.
Kookospähkinän mehu on liukasta ja puhdasta.

Tohtori Seth oli oikein kovasti hyväntuulinen tänään. Myös Ravia nauratti kun hän raahasi jättimäistä kookospähkinäterttua pihan perälle. Hän oli taas hieronut minut ihan mureaksi ja tunsin oloni koiranpennuksi jolla on liian löysä turkki, ja kun sen kanssa peuhaa, sen nahka liikkuu eri suuntaan kuin runko. Vuosikymmenien kovettumat ja pahkurat ovat antaneet periksi jokapäiväisen hieronnan alla. Minulla on taas erottuvia lihaksia, jänteitä ja niveliä ja kankeus on (osittain) vaihtunut notkeudeksi. Tällaista ei tulisi koskaan tehtyä kotona, koska se olisi liian kallista ja aikaavievää. Eikä kukaan kehtaisi hoivata itseään näin suurella hartaudella näin pitkään koska se ei nyt vaan sovi luterilaisessa Suomessa. Vain huippu-urhelijat voivat saada huippuhierontaa joka päivä häpeilemättä.
Olen myös ollut höyrykaapissa, ruumisarkun näköisessä laatikossa jossa pää jätetään ulkopuolelle. Aamulla ihottumani on hyvin levollinen ja istuskelen rauhkeana tarkkailemassa lääkärin ja hierojan puuhia.
-Oho, mitä teet noin monella kookospähkinällä?
-Mehua, ne ovat kaikki sinulle. Sinun pitää juoda kaikki mehu.
Epäilen että hän laskee leikkiä, sillä näissä jättipähkinöissä on todella paljon mehua ja koska olen nähnyt tv-dokumentin thaimaalaisesta heroinistihoidosta jossa myös oksennetaan…mutta he saivat vain kupillisen yrttijuomaa… mutta sitten Tohtori Seth myös kulkee naureskellen ohi, ja kun kysyn miksi hän on niin iloinen hän sanoo että minun puolestani. Rankat puhdistushoidot päättyvät osaltani tänään ja minusta tulee paljon terveempi ihminen. Hieman hermostuneena kaartelen hoitopaikan ympärillä ja havaitsen että tohtori istuu bambumajassa vihreän lääkejuoman kanssa kahden. Siellä hän lausuu hiljaisia sanoja lasin yllä. En häiritse, en kysele, mutta koen miellyttävänä että hän käyttää apunaan rukousta tai mantraa. Se ei ollut kännykkä tällä kertaa.
Sitten panemme toimeksi. Palleani ympärille sidotaan luja kangas uloshengityksen aikana. Sen tarkoitus on tukea pallean työntöä ylöspäin. Pallean on tarkoitus työntää keuhkoja kasaan niin että niistä saada puristettua irti vanhaa sitkeätä mönjää. Minun pitää juoda aivan käsittämätön määrä kookosvettä. En voi ymmärtää miten lasi toisensa uppoaa mahaani… miksei minusta tunnu että täytyn? Tohtori selittää että se on kookosjuoman luonne. Itse voin vaan todeta että se on ehkä emäksisin ja liukkain juoma minkä tiedän. Väliin pitää vetäistä iso lasi vihreää oksettavaa lääkejuomaa. Sitten iso lasillinen maitoa ja taas monta lasillista kookosvettä. Mutta minua ei okseta tippaakaan.
oksentava koiraMissä on nyt sisäinen koirani? Sellainen oksenteleva koira, joka pumppaa outoja aterioitaan olohuoneen matolle?
Mutta ei hätää, tohtorilla on kikka tähänkin. Se on ruohonkorsi jonka hän työntää kurkkuuni! Tarvitsemme myös hieman Ravin apua hieromaan selkääni alhaalta ylöspäin että rentoudun riittävästi ja näin saamme homman hoidetuksi. Häveliäisyyteni estää minua kertomasta kaikkia yksityiskohtia oksennukseni luonteesta, paitsi että se ei haissut pahalta ja että toimitusta piti jatkaa kunnes maito nousi pohjalta.
Tohtori oli taas hyvin tyytyväinen. Hän totesi että olen oleskellut hyvin saastuneessa ilmassa ja että keuhkoni ylälohkot olivat täynnä raskasta myrkkylimaa joka ennemmin taas myöhemmin olisi aiheuttanut tulehduksen, mutta joka jo pitkään oli estänyt minua hengittämästä kunnolla. En ole polttanut tupakkaa v. 1997 jälkeen, enkä paljon suitsukkeitakaan. Muistelen lapsuuden Helsinkiäni, aikaa ennen katalysaattoreita ja lyijytöntä bensiiniä. Monet talot olivat vielä hiililämmmitteisiä ja ikkunalaudoillemme Fredrikinkadulla laskeutui päivittäin ohut kerros mustaa tahmeaa pölyä.
-Tiedätkö, tämä on oikea panchakarma-puhdistus. Se mitä ihmiset kutsuvat panchakarma-hoidoksi on usein vain sen valmisteleva vaihe, hieronta. Minä teen tämän kaksi kertaa vuodessa, kertoo tohtori.
—-
PS. Sain palautetta. Näyttää siltä että Suomessa on ainakin yksi koulutettu ayurvedalääkäri. Hän toimii Helsingissä.Tässä linkki: http://www.surya.fi/

Julkaissut Kookoshuone

Rakkaudesta luontoon, viisauteen ja kirjoittamiseen. Ja uteliaisuudesta kaikkeen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: